Image and video hosting by TinyPic
NA OVOM BLOGU ŽELIM IZNOSITI NEKA SVOJA RAZMIŠLJANJA, I RAZMATRATI O NEKIM TEMAMA VEZANIM ZA KATOLIČKU DUHOVNOST.

09 studenoga 2008

Hodočašće u Mariju Bistricu i Krašić s župom Sv. Ivana Krstitelja iz Splita

O svetištu Majke Božje Bistričke možete pročitati više na stranici:
Svetište Majke Božje Bistričke - župa.
Ovdje možete pogledati moje fotografije sa hodočašća, fotografirao sam uglavnom postaje Križnog puta, i panorame Marije Bistrice, zadržao se više na detaljima, snimio unutrašnjost crkve...

KLIKOM NA FOTOGRAFIJU OTVORIT ĆE VAM SE SLIDESHOW


Nakon toga smo išli u Krašić i tu sam fotografirao dosta zanimljivih detalja, župnu crkvu u kojoj je Blaženi Alojzije Stepinac uz župnu kuću proveo posljednje dane ovozemnog života u zatočeništvu, osuđen na kućni pritvor od strane komunističke vlasti... O Blaženom Alojziju Stepincu možete pročitati više na stranicama koje uređuje župa Sveti Križ u Zagrebu, Siget. Ili ako vas zanima možete se detaljnije informirati u knjizi koju je napisao fra Aleksa Benigar. Benigar je autor čuvenoga i najopsežnijeg Stepinčeva životopisa Alojzije Stepinac – hrvatski kardinal, a bio je i krunski svjedok kauze za njegovo proglašenje blaženim.

KLIKOM NA FOTOGRAFIJU OTVORIT ĆE VAM SE SLIDESHOW


Zahvaljujući požrtvovnosti Darka i Ivana imamo dosta fotografija na kojima se možete pronaći i također ih spremiti na svoje računalo.

Fotografije koje nam je na raspolaganje stavio Darko:

KLIKOM NA FOTOGRAFIJU OTVORIT ĆE VAM SE SLIDESHOW


Fotografije koje nam je na raspolaganje stavio Ivan:

KLIKOM NA FOTOGRAFIJU OTVORIT ĆE VAM SE SLIDESHOW



Zahvaljujem našim svećenicima domaćinu vlč. Zlatku Korenu, rektoru svetišta i župniku u Mariji Bistrici, domaćinu župniku krašićkom, vlč. Dragutinu Kučanu, našim svećenicima koji su nas vodili na hodočašće don Jenku Buliću, župniku i don Carlosu Taborda, novoimenovanom sužupniku župe Sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku. Hvala Darku i Ivanu na ustupljenim fotografijama iz svojih aparata i na kraju hvala svima vama koji ste išli na ovo hodočašće,
svojim prisustvom, molitvama i druženjem uljepšali ovaj hodočasnički hod putujuće Crkve prema Crkvi koja je u Vječnosti, kako nam je to lijepo kazao don Jenko Bulić na polasku... Zahvaljujem na ugodnom društvu, i nadam se ponovnom hodočašću s vama... BOG VAS BLAGOSLOVIO.

Nema komentara: